How Kıdem tazminatı can Save You Time, Stress, and Money.

1475 sayılı İş Kanununda kıdem tazminatının tavanını aşan işverene hapis cezasıyla para cezası verileceği, ödenen fazla ücretinde devlet hazinesine aktarılacağı yönündeki madde 4857 sayılı iş kanunundan çıkarılmıştır.

Prim ödeme gün sayısını doldurup, emeklilik yaşını doldurmayanlar işten ayrılırlarsa kıdem tazminatı alabilirler. Aynı şekilde yaşı doldurup da prim ödeme gün sayısını doldurmayanlar da işten ayrılmaları halinde tazminata hak kazanırlar.

• Kadının evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi rızası ile iş sözleşmesini sona erdirmesi durumunda,

İşçinin aynı işyerinde biribirinden oldukça farklı pozisyonlarda çalıştırılması hakklı fesih nedeni olup iş iş sözleşmesini feshettiğinde kıdem tazminatına hak kazanır:

İşçinin işinde yapılan değilikliğin esaslı bir değişiklik olup olmadığı mahkeme tarafından bilirkişi tarafından araştırıldıktan sonra feshin haklı olup olmadığına karar verilmelidir:

İşçinin işinde yapılan değilikliğin esaslı bir değişiklik olup olmadığı mahkeme tarafından bilirkişi tarafından araştırıldıktan sonra feshin haklı olup olmadığına karar verilmelidir:

Peki hangi durumlarda kıdem tazminatına hak kazanacaksınız? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı hesaplamasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da yüzde 0,759 oranında kesintisi yapılan damga vergisidir. Ancak rakamdan başka bir kesinti yapılması söz konusu değildir.

Mevcut sistemde İş Kanunu’na tabi olmayan işyerlerinde (İş Kanunu’ndan istisna iş ve işyerleri) çalışan kişilerin kıdem tazminatı hakkı bulunmuyor.

Erkeklerin askere gitmesi durumunda sülüs belgesini işverene getirmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanır.

evimin kadini olacagim, kocam calismama izin vermiyor denesi bir durum, zira evlilikten sonra one sene icinde bu sekilde bir nedenle isinden ayrilan kadinlar da kidem tazminati almaya hak kazaniyorlar.

Kişisel verilerinizin Kıdem tazminatı eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme,

T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanununa veya yalnız Sosyal Sigortalar Kanununa tabi olarak sadece aynı ya da değişik kamu kuruluşlarında geçen hizmet sürelerinin birleştirilmesi suretiyle Sosyal Sigortalar Kanununa göre yaşlılık veya malullük aylığına ya da toptan ödemeye hak kazanan işçiye, bu kamu kuruluşlarında geçirdiği hizmet sürelerinin toplamı üzerinden son kamu kuruluşu işverenince kıdem tazminatı ödenir.

Maaş ve iş ile ilgili diğer hesaplamalar, haberler ve iş hukuku ile ilgili yazılar. Hesaplamalar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *